Dobrze wiemy o tym, że nie ma dobrej pizzy bez dobrego ciasta. W tym wpisie umieścimy informacje o najlepszych pizzach, które warto polecić wszystkim znajomym.
Każdy doświadczony pizzerman powie, że sekretem dobrego ciasta na pizzę jest jego dwuetapowe wyrastanie.
1-szy odcinek wyrastania ciasta na pizzę odbywa się w niskiej temperaturze – w lodówce. Dzięki temu ciasto na pizzę jest należycie napowietrzone i lekkie, a stworzona z niego pizza pięknie wyrośnie na brzegach. Ciasto w lodówce powinno leżeć około 3-4 dni. Efekty tego dwuetapowego wyrastania ciasta będzie można zauważyć gołym okiem po przygotowaniu pizzy.
W taki właśnie sposób powstaje pizza wawer i pizza anin. Dzięki temu są one niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju. Ponadto dodatki do pizzy, które są dodawane nadają im wyrazistego smaku. A samo ciasto rozpływa się dosłownie w ustach. Można na nim zauważyć wytworzone pęcherzyki powietrza, a samo ciasto jest lekkie i chrupiące. To właśnie odznacza te pizzę. Jeżeli już nie miałeś jeszcze sposobności ich posmakowania to koniecznie zajrzyj do pizzerii, która je serwuje. Na 100 procent będziesz mile zaskoczony jej smakiem, grubością ciasta jak i miłą atmosferą, która panuje w tym miejscu. Jestem przekonany, że jeżeli spróbujesz pizzy anin lub pizzy wawer już nigdy nie zamówisz żadnej innej. Ta pizza pobudzi tak Twoje kubki smakowe, że nie będziesz mógł o niej zapomnieć, można wręcz powiedzieć, że Cię zahipnotyzuje. Jeśli nie wierzysz moim słowom to koniecznie zamów tą pizzę i przekonaj się sam, że jest ona charakterystyczna.
Więcej informacji na stronie: pizza wawer.